Informatie

Fun voor iedereen is ons motto en dus is het parcours toegankelijk en haalbaar voor iedereen zonder afbreuk te doen aan de sportieve uitdaging. Maar wat moet je weten wanneer je hier aan begint?

Het parcours

De lengte van het parcours is 6 of 10 kilometer en voert je door de achterliggende velden van Kielwindeweer richting Zuidlaarderveen. Deze route is voornamelijk onverhard en gaat dan ook niet vaak over gebaande paden. Onderweg kom je 30 hindernissen tegen. Dus dat betekent klimmen, klauteren, kruipen en een hoop nattigheid. Schoon en droog kom je zeer zeker niet over de finish. 

De hindernissen zijn dusdanig dat het voor iedereen te doen moet zijn, al zul je soms een beroep moeten doen op de hulp van een ander. Wel is het van belang dat je kunt zwemmen. Er zijn hindernissen waarbij dieper water overgestoken moet worden.

Kleding

Je zal niet de eerste zijn die onderweg naarstig op zoek is naar een verloren schoen. Voor het publiek leuk vermaak maar vergeet niet dat de modder in een sloot soms een meter diep kan zijn. Het kan dus even duren voor je hem weer vindt. Je bespaart jezelf een hoop ellende door strakke en goedsluitende schoenen aan te trekken. 

Het kan bovendien koud zijn in deze periode van het jaar. Vorig jaar was het volgens weersdeskundigen de koudste 27 april ooit met een gevoelstemperatuur van 3 graden . Daar gaan we dit jaar niet van uit, toch is het aan te raden keding aan te trekken dat niet te veel vocht vast houdt. En voor de echte koukleum kan een thermoshirt een oplossing bieden.

Douches en omkleden

Na afloop is er een mogelijkheid om jezelf om te kleden in een daarvoor opgestelde tent. Douchen is dit jaar helaas niet meer mogelijk omdat we uit zijn geweken naar een andere locatie. Wel proberen we er voor te zorgen dat jij je in ieder geval af kunt spoelen met warm water.

Wondjes en blessures

Het kan natuurlijk gebeuren dat je onderweg een wondje oploopt. En omdat je door de sloten en de modder zwoegt raden we je aan om in zo’n geval, na afloop toch even bij onze EHBO post langs te gaan om het te laten ontsmetten. Het kan een ontsteking voorkomen, dus waarom zou je het niet doen?

Wanneer er zich echte blessures voordoen wordt je bijgestaan door een mobiel team van het rode kruis of EHBO die de eerste hulpverlening voor hun rekening zullen nemen.

Kinderen:

Vanaf de leeftijd van 13 jaar kun je mee doen aan deze loop.

Voor kinderen onder de 13 is het voor de inwoners van Kielwindeweer en Zuidlaarderveen mogelijk om mee te doen aan de kidsrun. Je kunt je hiervoor opgeven via de facebookpagina’s van Kielwindeweer en Zuidlaarderveen.

Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid:

Bij het naderen en nemen van obstakels ben je verplicht eventuele aanwijzingen van de baancommisarissen op te volgen. Dit om ongelukjes te voorkomen. En hoewel we proberen alles zo veilig mogelijk te laten verlopen kunnen we ongelukjes helaas niet uitsluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid dragen.

Tevens geef je aan wanneer jij jezelf inschrijft dat jij in goede gezondheid verkeert. Gezien de watertemperatuur en obstakels die een bepaalde fysieke inspanning vergen is dit niet altijd geschikt voor mensen met bepaalde lichamelijke gebreken. We gaan er daarom vanuit dat wanneer je jezelf hebt ingeschreven, je dit weloverwogen hebt gedaan.